Als vanouds organiseren wij weer een live studiedag met als titel:

De ondersteuningsbehoefte van de professionals.

We zijn in het onderwijs iedere dag bezig met de ondersteuningsbehoefte van de leerling. Maar staan we ook stil bij de ondersteuningsbehoefte van onszelf? Welke ondersteuningsbehoefte hebben wij als professional?

Hoe verdelen we het groot aantal verschillende taken op een goede manier. Dit om nog meer werkplezier te krijgen. Wat biedt ons tijd en inzicht?

Welke verantwoordelijkheden kunnen we delen en welke facilitering helpt daarbij?

Op deze dag wordt gesproken over de variëteit van emoties die we ervaren als we de grenzen van de ondersteuningsmogelijkheden tegen komen.

We krijgen praktische suggesties die we direct kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk.

 

Locatie: Goirle (nabij Tilburg)

Datum: 11 mei 2022 van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Uw investering: € 185,- (excl. btw)

Aanmelden: Inschrijfformulier

 


adving

Emeritus hoogleraar Professor Ad Vingerhoets

Onderzoeker, spreker en auteur van diverse boeken over o.a. de emotionele mens. Hoe krijgen we meer zicht op onze emoties? In ons werkveld en ons leven hebben we te maken met een grote variëteit aan emoties.

Emoties zijn een wezenlijk onderdeel van ons alledaagse leven. Wat is of zijn de functie(s) van emoties? Waarom hebben we ze?

Nog steeds zien velen emoties als de tegenhanger van de ratio. Ze verstoren ons denken en staan rationeel handelen in de weg.

Die visie is inmiddels achterhaald.

Emoties bepalen wie we zijn. Hoe kunnen we dit toepassen binnen ons werk? Kunnen emoties het leerproces beïnvloeden?

Zie ook: http://www.advingerhoets.com/books/de-emotionele-mensChris Van Dam

Chris neemt u mee in de oplossingsgerichte wereld. Focus op goed genoeg.

Tijdens deze interactieve lezing word je, na een beknopte introductie in het Oplossingsgericht denken, meegenomen in de wereld van oplossingsgerichte communicatie. Hoe knoop je een gesprek aan en hoe stel je een moeilijk thema bespreekbaar?

Meer informatie kunt u vinden op:

https://oplossingsgerichtcentrum.be/nl/team/chris-van-damMascha Struijk

Professional vanuit je hart

Opbrengst van de lezing zijn praktische tips voor meer werkplezier!

Professionaliteit en vakmanschap gaat over zoveel méér dan over gedegen kennis en vaardigheden. Mascha vertelt hoe je de 10 stappen uit haar boek “Professional vanuit je hart” kunt toepassen in de praktijk.

Op 22 april 2021 is Mascha verkozen tot meest positieve onbekende Nederlander. Zie ook: https://professionalvanuitjehart.nl/Hester Ijsseling

Hester IJsseling is lector Professionaliseren met hart en ziel aan Thomas More Hogeschool te Rotterdam.

In haar onderzoek houdt zij zich bezig met de vrijheid en verantwoordelijkheid van de leraar.

De ervaringsverhalen van leraren staan in haar onderzoek centraal. In haar lezing zal zij ingaan op de ruimte die je als leraar nodig hebt om regelmatig stil te staan bij wat je aan het hart gaat.

Pieter Boshuizen

Pieter Boshuizen is als docent-onderzoeker verbonden aan het lectoraat Professionaliseren met hart en ziel aan Thomas More Hogeschool te Rotterdam.

In een interactieve werkvorm zal hij ons meenemen in manieren om met elkaar stil te staan bij wat we meemaken in onze dagelijkse praktijk.