Sprekers: Sue Young, Danny Janssen en Jochen Otten

Datum: 1 november 2017 van 10.00 tot 15.30 uur

Locatie: Goirle

Kosten: 190,00 euro (excl. BTW)

Inschrijven: inschrijfformulier

 

What's appening? Grip op ongrijpbaar pesten. 

Wat werkt wel om een positieve leeromgeving te krijgen:
- Gesprekken voeren die gericht zijn op wat er wordt verlangd van leerlingen.
- Samenwerken door de supportgroep aanpak.
- De groep als geheel verantwoordelijk maken.

Sue Young gaat met u in gesprek hoe je pesten kunt voorkomen en geeft praktische adviezen voor een werkend protocol.

Scholen zijn verplicht om een pestprotocol te hebben. Sue Young en Danny Janssen laten deze dag zien hoe pestgedrag aangepakt kan worden.
Deze methode werkt met de Supportgroep-aanpak, waarbij op een oplossingsgerichte manier pestgedrag omgezet wordt in positief en betrokken gedrag in de klas. In deze door Sue Young ontwikkelde aanpak wordt niet gesproken over 'pesten' en 'schuld'. De supportgroep zorgt ervoor dat de rest van de klas meegaat in een positieve spiraal.
Sue Young zegt hierover: 'Scholen die werken volgens de oplossingsgerichte aanpak, streven niet alleen naar het verminderen van pesten, maar ook naar het creëren van een klimaat waar pestgedrag nooit een kans zal krijgen.'

Danny Janssen is jarenlang zowel in binnen- en buitenland bekend als een ervaren spreker over het oplossingsgerichte gedachtegoed. Blind en belezen, bescheiden en begeesterd. Na 45 jaar nog steeds actief als psychotherapeut. Zijn lezing gaat over hoe boor je krachtbronnen aan bij mensen. Hoe doe je dat specifiek bij leerlingen van 4 t/m 20 jaar. Mensen nemen het woord probleem veel te snel in de mond. Je kunt beter de energie stoppen in het realiseren van de oplossing. 'Ik heb enkel 'geluk' gehad om blind te worden en daardoor beter te begrijpen hoe mensen met moeilijkheden zich voelen', verduidelijkt Danny Janssen. 

Cabaretier Jochen Otten bekend van o.a. De Sluipschutters, Dit was het nieuws en de film Mees Kees zal de dag afsluiten.